Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Baranina duszona z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć, oczyścić z nadmiaru tłuszczu, pokrajać w kostkę, oprószyć

Baranina duszona z fasolką szparagową

Składniki:

Baranina duszona z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Baranina duszona z fasolką szparagową

Mięso umyć, oczyścić z nadmiaru tłuszczu, pokrajać w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać 2 szkl gotującej się wody, przykryć i poddusić. W tym czasie fasolę umyć, oczyścić z włókien, pokrajać na 3 cm kawałki, zalać gotującą się wodą i lekko podgotować. Dodać do mięsa wraz z drobno posiekaną cabulą, miętą, papryką i solą. Jeszcze raz podlać wodą i gotować do miękkości mięsa i fasolki. Przed podaniem polać jogurtem rozmieszanym z roztartym na miazgę czosnkiem. Po wierzchu posypać drobno posiekanym koperkiem.