Malenka11

Malenka11

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Baranina korzenna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne mięsko na każdą okazję

Baranina korzenna

Składniki:

Baranina korzenna

 

Sposób przygotowania:

Baranina korzenna
Mięso pociąć na średniej wielkości kawałki.Wycisnąć czosnek, wymieszać z przyprawami i łyżką oleju, dodać sok z cytryny, i 2 łyżki wody. Marynatą zalać mięso, wymieszać, marynować przez 2 dni.Następnie mięso przekładamy do namoczonego uprzednio rzymskiego garnka. Po godzinie pieczenia dodać pozostałe składniki oprócz szafranu i mąki.Po zapieczeniu wszystkich składników dodajemy wymieszany z ciepłą wodą szafran i mąkę. Dusić przez parę minut.

Tagi:

danie mięso