Sposób przygotowania:
Baranina w sosie jogurtowym
Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. W rondlu zagotować wodę, osolić. Do wrzątku włożyć mięso (woda powinna przykrywać całkowicie mięso), dodać liść laurowy, ziele angielskie, zagotować. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Gotować na małym ogniu. Po wyparowaniu połowy płynu, bulion przecedzić, przestudzić, odlać odrobinę bulionu, rozprowadzić w nim mąkę, dodać jogurt, wlać do pozostałego bulionu, zagotować. Do gorącego sosu włożyć mięso i cebulę, doprawić sokiem z cytryny ubitym z żółtkami.
Do gotowego dania dodać według uznania czerwoną ostrą paprykę, sól, czarny mielony pieprz, posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Do gotowego dania dodać według uznania czerwoną ostrą paprykę, sól, czarny mielony pieprz, posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki.