Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Baranina z kasztanami

         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso umyć, pokrajać w małą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić

Baranina z kasztanami

Składniki:

Baranina z kasztanami

 

Sposób przygotowania:

Baranina z kasztanami
Mięso umyć, pokrajać w małą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć, dodać drobno posiekaną cebulę, jeszcze kilka minut smażyć, po czym podlać wodą, posypać utłuczonymi goździkami, przykryć i dusić na małym ogniu. W tym czasie kasztany nakłuć widelcem, wrzucić do osolonej wody i gotować 10-15 minut. Następnie obrać z łusek i wrzucać całe do mięsa. Podlać wodą, dodać cynamon i gotować. Gdy mięso i kasztany będą miękkie doprawić przecierem pomidorowym i solą. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.

Tagi:

mięso danie