Sposób przygotowania:
Barszcz biały z kwasem ogórkowym
Kiełbasę białą umyć,zalać 2,5 litra wody,dodać listek laurowy,5 ziaren pieprzu,3 ziarna ziela,czubatą łyżkę przyprawy,czosnek,umyte grzybki suszone,gotować wszystko 15 min na małym ogniu. Po tym czasie dodać chrzan,kwas z kiszonych ogórków,ewentualnie trochę majeranku(ja nie dawałam, w barszczu winiary jest go wystarczająco) Gotować wszystko jeszcze 10 min. Kiełbasę wyjąć pokroić wrzucić do garnka,dodać pokrojone i ugotowane jajka ,śmietanę rozrobić z gorącym barszczem,dokładnie wymieszać i wlać do garnka. Natkę posiekać,wsypać do barszczu. Podawać z ziemniakami na sucho lub chlebem. Smacznego.
misia13
Natala1210
Babciagramolka
kinga
Śliweczka
klemens
klemens