Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony Eli z fasolą
Porcję rosołową u myć,włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liście laurowe,ziele angielskie,sól i zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Buraki obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przełożyć buraki do innego garnka i wlać wodę,tak żeby przykryła buraki. Do buraków dodać ocet,sól i ugotować do miękkości. Do wywaru z kurczaka dodać jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości. Wyjąć porcję rosołową,obrać mięso,pokroić i dodać do zupy. Fasolę wylać na durszlak,odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć. Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do zupy i zagotować. Do zupy dodać ugotowane buraki z wywarem i fasolę. Barszcz doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi. Ewentualnie dodać jeszcze octu według uznania. Smacznego!
darmiona