kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Barszcz czerwony z grzybami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mój barszczy wigilijny jako danie podstawowe

Barszcz czerwony z grzybami

Składniki:

Barszcz czerwony z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z grzybami
Buraki obrać, pokroić na połówki lub na ćwiartki jak są większe. Jednego buraka pokroić drobno lub zetrzeć na grubej tarce. Gotować na wolnym ogniu, dodać grzyby wcześniej namoczone i wypłukane, ziele angielskie, listek laurowy i łyżkę octu, wtedy barszcz ma ładny czerwony kolor. Gotować do miękkości buraków. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, octem i cukrem. Można podawać jako barszcz do popicia lub z uszkami. Ja podaję zawsze z uszkami z grzybów suszonych.