Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński 1
Mięso starannie umyć, włozyć do garnka, dodać fasolę, sól, pieprz, ziele angielskie, następnie zalać dużą ilością wody i zagotować. Czosnek obrać i w całości dodać do warzyw. Buraki obrać, drobno pokroić, a następnie wrzucić do garnka. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać ze skóry i podzielić każde na małe kawałki, por pokroić w talarki i także dodać do gotującej się zupy. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, a kapustę poszatkować. Pod koniec gotowania, kiedy warzywa w garnku będą prawie miękkie kapustę wraz z iemniakami wrzucić do garnka. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, a także śmietanę i delikatnie zagotować. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać nią zupę. Podawać z pieczywem.
fuksja
darek112