Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz ukraiński 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny barszcz z warzywami zabielany śmietaną.

Barszcz ukraiński 9 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ukraiński 9

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński 9
Buraki, marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Podsmażyć na maśle. Zalać 1,5 litra wody, gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 minut. Dodać liść laurowy i ziela angielskie. Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości. Dodać do smaku przyprawę kucharek i pieprz oraz ocet. Śmietanę wymieszać z 100 ml wywaru, wlać do zupy.
Barszcz ukraiński 9
Warzywa starte na grubych oczkach podsmażyć na maśle.
Barszcz ukraiński 9
Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Barszcz ukraiński 9
Po pół godziny dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Barszcz ukraiński 9
Dodać ocet i śmietanę wymieszaną z odrobiną wywaru.

Tagi:

buraki