ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Barszcz zabielany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz zabielany jest bardzo smaczną zupą na jesienne i chłodne dni zimowe, z jajkiem, ziemniaki z okrasą i jest sycący obiad.

Barszcz zabielany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz zabielany

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zabielany
Na kościach schabowych ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, ugotowane kości wyjąć, ostudzić i obrać z kości mięsko.

Buraki obrane w pojemniku blendera na tarczy do warzyw zetrzeć buraki lub na tarce na grubszych oczkach.

Buraki wsypać do wywaru, dodać kucharka, marchewkę i gotować do miękkości buraków, dodać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy.

Mąkę, jajka, śmietanę, mleko wymieszać i wlać do barszczu, mieszać do zagęszczenia barszczu.

Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.
Barszcz zabielany
Moje buraki starłam szybko w blenderze.
Barszcz zabielany
Również dobrze smakuje z ziemniakami z okrasą.