BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Bataty z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne, o słodkim smaku bataty ( czyli ziemniaki ). Dzisiaj domownikom postanowiłam je zapiec w piekarniku.

Bataty z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bataty z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Bataty z piekarnika
Bataty obrać ,umyć a następnie pokroić na łódeczki.

Włożyć do miski dodać oliwę oraz przyprawy.

Dokładnie wymieszać i zostawić na 60 minut.

Blaszkę wysmarować oliwą i rozłożyć w niej przygotowane wcześniej ziemniaki.

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni.

Piec do miękkości około 20 minut.

Podawać do różnego gatunku mięs, zastępując zwykłe ziemniaki.
Bataty z piekarnika
Bataty obieramy ze skórek a następnie kroimy w łódeczki,
Bataty z piekarnika
Dodajemy oliwę oraz obsypujemy przyprawamiy
Bataty z piekarnika
Po godzinie przemieszać i ułożyć na blaszce wysmarowanej bułką