Sposób przygotowania:
Bataty z piekarnika
Bataty obrać ,umyć a następnie pokroić na łódeczki.
Włożyć do miski dodać oliwę oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać i zostawić na 60 minut.
Blaszkę wysmarować oliwą i rozłożyć w niej przygotowane wcześniej ziemniaki.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni.
Piec do miękkości około 20 minut.
Podawać do różnego gatunku mięs, zastępując zwykłe ziemniaki.
Włożyć do miski dodać oliwę oraz przyprawy.
Dokładnie wymieszać i zostawić na 60 minut.
Blaszkę wysmarować oliwą i rozłożyć w niej przygotowane wcześniej ziemniaki.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni.
Piec do miękkości około 20 minut.
Podawać do różnego gatunku mięs, zastępując zwykłe ziemniaki.
gusia1000