Sposób przygotowania:
Biedronka
1. Mąkę wymieszać z miękką margaryną. Dodać cukier i jajko. Zagnieść kruche ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i na 30 min wstawić do zamrażalnika.
2. Białka ubic. Sodę rozpuścić w łyżce ciepłej wody. Żółtka utrzec z cukrem i, ucierając, stopniowo dodawać śmietanę, kakao i sodę. Dodać białka i wymieszać. Jasne ciasto zetrzec na tarce o grubych oczkach i połaczyć z ciastem ciemnym. Piec około godz. w 180 st.
3. Większość mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić obydwie mąki, mieszając, powoli wlać do gotującego się mleka. Zagotowac i ostudzić. Margarynę utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć ją na wystudzone ciasto.
4. Przygotowac galaretke wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na krem poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce, by galaretka całkiem zastygła.
2. Białka ubic. Sodę rozpuścić w łyżce ciepłej wody. Żółtka utrzec z cukrem i, ucierając, stopniowo dodawać śmietanę, kakao i sodę. Dodać białka i wymieszać. Jasne ciasto zetrzec na tarce o grubych oczkach i połaczyć z ciastem ciemnym. Piec około godz. w 180 st.
3. Większość mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić obydwie mąki, mieszając, powoli wlać do gotującego się mleka. Zagotowac i ostudzić. Margarynę utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć ją na wystudzone ciasto.
4. Przygotowac galaretke wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na krem poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce, by galaretka całkiem zastygła.
misia14
bajtek
Aurora
czekoladka_m