Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjny bigos, bardzo smaczny

Bigos Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos
kapuste kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci. w osobny naczyniu dusimy pod przykryciem na łyzce tłuszczu pieczarki pokrojone w plastry, a na patelni smażymy kiełbaske pokrojoną w kostke, gdy kapusta jest miekka dodajemy do niej grzyby i mieso, wrzucamy 4 lista laurowe i 4 ziela, dajemy pieprz i sól do smaku oraz przecier pomidorowy. gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny, następnego dnia rownież gotujemy przez ok 2 godziny i wtedy jest smaczny do jedzenia
Bigos
bigos
Bigos
bigos

Tagi:

kielbasa bigos