klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna proponuje namoczyć ja 2-3 razy w wodzie i wycisnąć.

Bigos

Składniki:

Bigos

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Kapustę dobrze wycisnąć zalać wodą w głębokim garnku i dodać żeberka, liście laurowe ,ziele angiel. pieprz i wcześniej namoczone grzyby i śliwki. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodając pod koniec pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Gdy kapust będzie już trochę miękka dodajemy usmażona kiełbasę z boczkiem i cebulą, czosnkiem doprawiamy wegetą , solą pieprzem i papryką . Całość pozostawiamy na małym ogniu jeszcze na 20 min. mieszając co jakiś czas.