Sposób przygotowania:
Bigos Heni :-)
Więc ja zrobiłam tak: Boczek,miesko i kiełbaskę pokroiłam na średnią kostkę.Kapustkę białą i kiszona poszatkowałam (kiszona tyle o ile aby sie tak nie ciągneła a białą poszatkowałam drobno) ( W międzyczasie szybko rozpuściłam kostki bulionowe w gorącej wodzie) W dużym garnku rozpuściłam margaryne nastepnie dodałam pokrojone miesko i wedlinę. Podsmazyłam na lekko brązowy kolorek,wrzuciłam do niego posiekaną w piórka cebulke i jeszcze minutke smazyłam mieszając.Po tym czasie do tego dołożyłam 3 łyzki przecieru pomidorowego i smazyłam jeszcze dwie minutki.Potem wlałam wywar do garnka z mięsem , dodałam kapustę i wszystkie w/w przyprawy.Gotowałam na wolnym ogniu 2h od czasu do czasu mieszając. I jaki wyszedł ???? Rewelacyjny !!!!!! SMACZNEGO :)
Netka
MIUCCIA
evita0007
no kapucha jest inaczej zrobiona,,ale to własnie Henia dała mi powera i zrobiłam po raz pierwszy hihi ^^ zawsze ktoś mi gotował bogos,bo ja nie umiałam,albo byłam po prostu zbyt leniwa ^^
Agunia
robertjankopp
gusia1000