Sposób przygotowania:
Bigos po mojemu
Główkę kapusty szatkujemy i gotujemy ale nie za miekko. Kapustę kiszoną myjemy zalewamy wodą i gotujemy, do gotowania dodajemy boczek wędzony.Kiełbasę kroimy w kostkę smażymy na oleju dodajemy do kiełbasy pokrojoną cebulę. Mięso myjemy i gotujemy z dodatkiem soli ,pieprzu,ugotowane mięso kroimy w kostkę.Ugotowaną białą kapustę odsączamy z wody,dodajemy do kapusty kiszonej,dodajemy przyprawy ,sól,pieprz,paprykę ,cukier,ziele angielskie,liscie laurowe,rodzynki,sliwki,pokrojony czosnek.Dodajemy również usmazoną kiełbasę,pokrojone mięso i pokrojony boczekna koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.Całość wymieszać.Jezeli bigos będzie miał mało wody czyli wyjdzie trochę suchy można wlać trochę wywaru z gotowania mięsa.POLECAM !!!
evita0007
gusia1000