alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Bigos poświąteczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry sposób na wykorzystanie resztek mięsa pozostałego po świętach

Bigos poświąteczny

Składniki:

Bigos poświąteczny

 

Sposób przygotowania:

Bigos poświąteczny
Kapustę odcedzić, posiekać, zalać wodą i zagotować. Odlać wodę, zalać ponownie gotowaną wodą, dodać liście, ziele, śliwki i żurawinę, gotować na małym ogniu. Cebulkę posiekać i zeszklić na oleju, dodać do kapusty. Pieczarki posiekać, podsmażyć i również dodać do kapusty. Gotować ok 30 min. Dodać pokrojone mięsa, przecier i przyprawy. Gotować powoli ok godzinki. Smacznego :)