Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Bigos z cukini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bigosik z cukinii i w pomidorach

Bigos z cukini

Składniki:

Bigos z cukini

 

Sposób przygotowania:

Bigos z cukini
Cukinię obrać, przekroić wydrążyć miąższ z nasionami, resztę pokroić w kostkę.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplasterki.
Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić na plasterki, kiełbasę w kostkę.
Do dużego garnka włożyć boczek, przesmażyć, dodać cebulę a na końcu pieczarki.
Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać cukinię, dusić 20 minut, podlewając co jakiś czas bulionem.
Pomidory obrać ze skórki, wrzucić razem z kiełbasą do garnka, dusić pół godziny.
Posypać warzywa solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.