Sposób przygotowania:
Bigos z cukini
Cukinię obrać, przekroić wydrążyć miąższ z nasionami, resztę pokroić w kostkę.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplasterki.
Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić na plasterki, kiełbasę w kostkę.
Do dużego garnka włożyć boczek, przesmażyć, dodać cebulę a na końcu pieczarki.
Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać cukinię, dusić 20 minut, podlewając co jakiś czas bulionem.
Pomidory obrać ze skórki, wrzucić razem z kiełbasą do garnka, dusić pół godziny.
Posypać warzywa solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplasterki.
Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić na plasterki, kiełbasę w kostkę.
Do dużego garnka włożyć boczek, przesmażyć, dodać cebulę a na końcu pieczarki.
Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać cukinię, dusić 20 minut, podlewając co jakiś czas bulionem.
Pomidory obrać ze skórki, wrzucić razem z kiełbasą do garnka, dusić pół godziny.
Posypać warzywa solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.