kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Bigos z cukinią 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniały bigos, smak z dzieciństwa.

Bigos z cukinią 4

Składniki:

Bigos z cukinią 4

 

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinią 4
Kapustę słodką myjemy , drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie gdy będzie już miękka dodajemy, pokrojone w kostkę cukinie i pomidory razem z zalewą, wszystko dusimy, dodajemy przyprawy i piwo.Na patelni pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę, podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem, gdy się wszystko zarumieni dodajemy do kapusty z cukinią.W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną aż do miękkości i dodajemy do reszty bigosu, całość dusimy jeszcze 2 minuty na małym ogniu i bigos jest już gotowy.