Sposób przygotowania:
Bigos z cukinii
Pieczarki oczyscic, pokroic w grube plastry. W plaskim szerokim garnku rozgrzac troche tluszczu i wrzucic pieczarki. Nie solic. Na ostrym ogniu przysmazyc je. Dodac mrozonke. Chwile posmazyc. Po ok. 10 minutach dodac pokorojona w slupki cukinie i w kosteczke baklazan. Pomieszac, dolac polowe przecieru pomodorowego.Dusis jeszcze 10 minut, tym razem pod przykryciem, dolac reszte przecieru, zielona cebulke pokrojona, doprawic czosnkeim (mialam suszony w mlynku) pieprzem oraz sola i maggi. Dodac kielbase (mialam pokrojona w plasterki i te pokroilam jeszcze w paseczki). Wymieszac, sprawdzic smak. Podawac z bialym pieczywem lub ryzem czy tez ziemniakami. P.S. Nawet mojej corce, nie przepadajacej za cukinia bardzo smakowalo.
slajder21
Smerfetka