Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Bigos z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na poczatek kapustę ugotować z liśćmi laurowymi, odcedzić dokłądnie z wody. Boczek i mięso pokroić w kostkę i lekko zrumienić na patelni, do

Bigos z kapusty kiszonej

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej

 

 

  • 1 kg kapusta biała kiszona
  • 2 szt cebula
  • 200 dag boczek wędzony
  • 450 g wędlina
  • 250 g mięso wieprzowe
  • 2 szt liść laurowy
  • 5 łyżek koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki ketchup
  • 3 ząbki czosnek
  • 2 łyżki smalec
  • sol
  • pieprz
  • majranek

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej
Na poczatek kapustę ugotować z liśćmi laurowymi, odcedzić dokłądnie z wody. Boczek i mięso pokroić w kostkę i lekko zrumienić na patelni, dodać smalec, pokrojoną wędlinę, obraną i posiekaną cebulę i wszystko razem podsmażyć ma jasno złoty kolor. Dodać przecier pomidorowy, ketchup, rozgnieciony czosnek i połączyć z kapustą,dokładnie wszystko wymieszać. Podlać odrobiną wody i chwilę dusić.Przyprawić przyprawami do smaku. Smacznego!:)