mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny kwaskowaty bigos :)

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

 

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 3 laski kiełbasy
  • 1 opakowanie grzybów suszonych
  • 1 kg mięsa np : szynki
  • przyprawa do bigosu
  • ziele angielski 3 ziarenka
  • liście laurowe 2 - 3 szt
  • 4 cebule
  • kminek
  • majeranek
  • 2 koncentraty pomidorowe

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami
Mięso myjemy zalewamy wodą gotujemy do miękkości. Gdy zmięknie wyciągamy i kroimy w mniejsze kawałki , podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru . Kapustę szatkujemy zalewamy woda dodajemy ziele angielski , liść laurowy i gotujemy na małym ogniu . Grzyby suszone zamaczamy , i dodajemy do bigosu nie odlewamy wody . Kapustę przekładamy do mięsa . Mieszamy . Cebulkę siekamy , kiełbasę kroimy podsmażamy na oliwie i dodajemy do bigosu . Dodajemy przecierek do smaku . Doprawiamy przyprawą do bigosu oraz majerankiem . Gotujemy na wolnym ogniu .