lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bigos z kiszonej kapusty na ostro

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bigos wyszedł pyszny smak zniewala i powala na kolana .

Bigos z kiszonej kapusty na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kiszonej kapusty na ostro

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kiszonej kapusty na ostro
Kapustę przepłukałam i wstawiłam do garnka dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz marchewkę startą na wiórka zalałam woda i gotowałam pod przykrywką . Pokroiłam w kostkę mięso doprawiłam solą i pieprzem i podsmażyłam na patelni przełożyłam do garnka z kapustą. Kiełbasę pokroiłam drobno i usmażyłam na patelni dodałam do kapusty wszystko razem dusiłam doprawiłam pieprzem papryką i chili Gotowałam 2 godziny dopiero wtedy dodałam pieczarki pokrojone w plasterki i przecier pomidorowy . Gotowałam jeszcze godzinę i gotowię.
Bigos z kiszonej kapusty na ostro
Do ganka wkłądamy umytą kapustę ddoajemy ziele angielskie i liśc laurowy
Bigos z kiszonej kapusty na ostro
Dodajemy do kapusty starkowana marchew 3 sztuki
Bigos z kiszonej kapusty na ostro
Mięso i kiełbase smazymy na patelni a potem dodajemy do kapusty
Bigos z kiszonej kapusty na ostro
Przecir pomidorowy dodajemy prawie na samym końcu