Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
kapustę dokładnie myjemy, obrać z brzydkich liści i posiekać. zalewamy małą ilością wody . dodajemy 2 kostki rosołowe. dusimy pod przykryciem ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
wędliny, kiełbasę lub boczek ( tzw, przegląd lodówki) kroimy w kostkę i podsmażamy. dodajemy wraz z wytworzonym tłuszczykiem do kapusty. dokładnie mieszamy i dusimy następne 30 minut.
do kapusty dodać przecier pomidorowy (można dodać odrobinę ketchupu). doprawiamy do smaku solą i pieprzem . podgrzewamy na małym ogniu kolejne 10 minut.
podawać z ziemniaczkami z koperkiem lub świeżym pieczywem
Smacznego:)
wędliny, kiełbasę lub boczek ( tzw, przegląd lodówki) kroimy w kostkę i podsmażamy. dodajemy wraz z wytworzonym tłuszczykiem do kapusty. dokładnie mieszamy i dusimy następne 30 minut.
do kapusty dodać przecier pomidorowy (można dodać odrobinę ketchupu). doprawiamy do smaku solą i pieprzem . podgrzewamy na małym ogniu kolejne 10 minut.
podawać z ziemniaczkami z koperkiem lub świeżym pieczywem
Smacznego:)
Konczi
Smakowita