Sposób przygotowania:
Staropolski bigos Hanusi
1. Kapustę przepłukać, odsączyć, pokroić drobno, wstawić do garnka dodając trochę wody, liść laurowy, majeranek, suszone grzyby i śliwki – gotować około pół godziny. 2. Mięso pokroić w kostkę , czosnek pokroić w kostkę,posolić, popieprzyć i wszystko razem smażyć na oleju na wolnym ogniu około 1 godziny. 3. Kiełbasę pokroić w kostkę ,dodać do mięsa i smażyć razem około 20 min. 4.Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa z kiełbasą i smażyć razem około 15 min. 5. Zmieszać wszystko razem z kapustą, dodając przecier pomidorowy i wino. 6. Zagotować i przyprawić pieprzem do smaku. SMACZNEGO!
President
Bigos wg Pani przepisu Pani Hanusiu to REWELACJA !!!!!!!!!!!!
President
PM24eu
President