Sposób przygotowania:
Biszkopt kakaowy z masą owocowo-budyniowąPrzygotowanie biszkoptu i masy
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem, delikatnie wymieszać z ciastem, po czym dodać kakao. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i piec ok.20-30 min. Po upieczeniu pozostawić biszkopt aby wystygł. Gdy wystygnie biszkopt przekroić na pół.
Część mleka wlać do garnka, dodać cukier, zagotować. Resztę składników dokładnie wymieszać z pozostałym mlekiem i powstałą mieszankę wlać na wrzątek, ugotować na budyń. Zdjąć z ognia, po czym pozostawić do wystudzenia.
Wykończenie
Gdy budyń ostygnie zmiksować go z miękką margaryną.
Umyć jabłka, obrać, po czym przełożyć do garnka, włożyć margarynę. Wstawić na mały ogień, odrobinę uprażyć. Galaretkę w proszku wsypać do jabłek, dokładnie wymieszać, jeszcze chwilę prażyć. Zdjąć z ognia i zostawić do wystudzenia.
Gdy masa zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, następnie wyłożyć masę budyniową, po czym przykryć biszkoptem. Przygotować polewę: wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając zagotować i zdjąć z ognia.
Gdy trochę ostygnie polać nią ciasto. Schłodzić. Następnie udekorować.