Sposób przygotowania:
Biszkopt miodowy z masą grysikową
biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i cukier. Ubijamy. Dodajemy miód i cynamon. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodajemy do masy i ubijamy chwilkę na najmniejszych obrotach lub mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 min. masa: W garnku gotujemy 3 szklanki mleka. W misce ucieramy żółtka z cukrem i dodajemy pozostałą część mleka. Dokładnie mieszamy. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało wlewamy wcześniej przygotowaną masę jajeczną i wsypujemy kaszę mannę. Całość gotujemy na małym ogniu ,aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce ucieramy masło i dodajemy zimną masę, chwilę miksujemy. Biszkopt przecinamy na pół. Jedną część wkładamy do blachy i nasączamy mlekiem. Smarujemy masą ( trochę zostawiamy na wierzch) , układamy następną część biszkoptu,nasączamy mlekiem i smarujemy resztą masy grysikowej. Dekorujemy Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.