Sposób przygotowania:
Biszkopt orzechowy
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na pianę. Posiekane orzechy wymieszać z przesianą bułką tartą i proszkiem do pieczenia, dodać utarte żółtka oraz pianę z białek, całość dokładnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanej tłuszczem tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić, dodać masło, ucierać do rozpuszczenia się masła. Przed użyciem polewę podgrzać, aby była półpłynna.
Po ostudzeniu biszkopt polać polewą i udekorować orzechami.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić, dodać masło, ucierać do rozpuszczenia się masła. Przed użyciem polewę podgrzać, aby była półpłynna.
Po ostudzeniu biszkopt polać polewą i udekorować orzechami.