Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami wg pioge7
BISZKOPT: (Jeden biszkopt, połowa składników, ubiec dwa) Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier. Ubić puszystą pianę, następnie dodać żółtka i wmieszać je na wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Masę wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st.. Upiec 2 biszkopty. MASA: 400 ml mleka zagotować, do pozostałej dodać wszystkie inne składniki na masę, prócz margaryny i spirytusu. Wymieszać, gdy mleko się będzie gotować, wlać mleko ze składnikami i wymieszać do momentu zagotowania się masy. Odłożyć do ostygnięcia. Gdy będzie zimna utrzeć ją z kostką margaryny. Dodać trochę spirytusu. JABŁKA: Jabłka obrać ze skórek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i żelatynę i smażyć na ogniu przez ok. 5 minut. Jeden z biszkoptów wyciągnąć z brytfanny, wyłożyć na brytfannie papier do pieczenia, włożyć na niego biszkopta, następnie wyłożyć uprażone jabłka. Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy będzie już lekko tężeć wyłożyć na jabłka. Później odstawić do stężenia na ok. 1 godzinę. Następnie gdy galaretka będzie już twarda wyłożyć na nią więcej jak połowę masy. Położyć na nią drugi biszkopt. Następnie wyłożyć resztę masy na biszkopta i zetrzeć na nią czekoladę. odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.