Sposób przygotowania:
Bliny gryczane z twarożkiem i borówkami.
Z drożdży, cukru mleka i mąki pszennej przygotowujemy rozczyn.
Gdy drożdże ruszą dodajemy maślankę, żółtka,mąkę gryczaną, olej słonecznikowy i szczyptę soli.
Mieszamy gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ubijamy białka ze szczyptą soli.
Gdy ciasto podrośnie dodajemy ubitą pianę, mieszamy i smażymy bliny na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym.
Układamy bliny na ręczniku papierowym w celu odsączenia tłuszczu
Wiejski twarożek mieszamy ze śmietaną, dodajemy miód.
Borówki wykładamy do miseczki, dekorujemy listkami mięty.
Bliny podajemy z twarożkiem i borówkami, udekorowane listkiem mięty.
Gdy drożdże ruszą dodajemy maślankę, żółtka,mąkę gryczaną, olej słonecznikowy i szczyptę soli.
Mieszamy gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ubijamy białka ze szczyptą soli.
Gdy ciasto podrośnie dodajemy ubitą pianę, mieszamy i smażymy bliny na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym.
Układamy bliny na ręczniku papierowym w celu odsączenia tłuszczu
Wiejski twarożek mieszamy ze śmietaną, dodajemy miód.
Borówki wykładamy do miseczki, dekorujemy listkami mięty.
Bliny podajemy z twarożkiem i borówkami, udekorowane listkiem mięty.