paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Blok drobiowy z serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Blok z mięsem drobiowym żółtym serkiem oraz jajkami zalany galaretą z gotowanego mięsa. Szybki i łatwy do przygotowania .

Blok drobiowy z serkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blok drobiowy z serkiem

 

Sposób przygotowania:

Blok drobiowy z serkiem
Mięso ugotować z dodatkiem soli, pieprzu liścia i ziela aby powstał lekki bulion. Mięso podzielić na podłużne kawałki. Jajka ugotować na twardo wystudzić i obrać. Ser żółty pokroić w podłużne grubsze paski. Na dno foremki włożyć połowę mięsa następnie położyć całe jaka a po ich bokach kawałki sera. Przykryć drugą częścią mięsa. Bulion zagotować z żelatyną i gdy wystygnie zalać mięso. Pozostawić do stężenia.
Blok drobiowy z serkiem
Mięso podzielić na podłużne kawałki. Jajka ugotować na twardo wystudzić i obrać. Ser żółty pokroić w podłużne grubsze paski.
Blok drobiowy z serkiem
Na dno foremki włożyć połowę mięsa następnie położyć całe jaka a po ich bokach kawałki sera.
Blok drobiowy z serkiem
Bulion zagotować z żelatyną pozostawić do wystygnięcia
Blok drobiowy z serkiem
Zimnym bulionem zalać całość. Pozostawić do stężenia.