Sposób przygotowania:
Bobotti
1. Pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na maśle. Kromkę chleba namoczyć w 125 ml mleka, wycisnąć porwać na małe kawałki i dodać do cebuli. 2.Ocet, marmoladę, curry, sol, pieprz i migdały dodać na patelnie i dobrze wymieszać. Dodać mięso mielone i podsmażyć aż mięso będzie w całości brązowe. 3. Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy. 125ml mleka wymieszać z surowymi jajkami i wlać do formy. Powtykać w mięso liście laurowe. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć liście laurowe. 4. Serwować z ugotowanym ryżem, pokrojonymi w plasterki bananami jako sałatka oraz słodkim i ostrymi dipami. Najlepsze dipy to Samba Oelek (ostra pasta), Mango Chutney (słodko-ostry dip) lub pozostałą marmoladą.