A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Boczek pieczony z orzechami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

boczek pachnie tak smakowicie,że trudno przejść obojętnie-POLECAM

Boczek pieczony z orzechami

Składniki:

Boczek pieczony z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony z orzechami
Z musztardy,miodu,oleju,soli,rozmarynu i ziela przyrządzamy zalewę,boczek dokładnie obtaczamy w niej i odstawiamy na noc.Pieczemy w wąskiej blaszce,a zalewą polewamy mięso.Boczek układamy skórą do góry,po pół godzinie obracamy mięsko.Pieczemy w temperaturze 170* do miękkości,po około 35 minutach pieczenia posypujemy całość mielonymi orzechami.Upieczony boczek wyjmujemy i lekko nacinając skórę,jednym ruchem odrywamy ją od mięsa.Powinnyśmy to zrobić,jak najszybciej po upieczeniu,gdyż tylko wtedy uda nam się to zrobić w ten sposób.Smacznego.