Sposób przygotowania:
Bogracz
Cebule pokroic i smazyc na rozgrzanym tluszczu na zloto,dodac pokrojone w kostke mieso i smazyc dodajac przyprawy,kminek,potarta na grubym tarle marchewke,pietruszke seler,pokrojony drobno por,potarty drobno albo przecisniety czosnek,pokrojona w kostke papryke,peperoni(pokroic bardzo drobno)oraz pokrojone pomidory(bez skory,jezeli z puszki dodac rowniez pozostaly sok.)
Wszystko dusic pod przykryciem,az mieso bedzie miekkieok.1 godziny,w razie poczeby dolac troche wody.Nastepnie dolac wody,zagotowac i wrzucic pokrojone w kostke kartofle oraz kluseczki z lanego ciasta.Gotowac jeszcze okolo 15 minut,nastepnie doprawic do smaku pieprzem,ostra papryka oraz magi.
Wszystko dusic pod przykryciem,az mieso bedzie miekkieok.1 godziny,w razie poczeby dolac troche wody.Nastepnie dolac wody,zagotowac i wrzucic pokrojone w kostke kartofle oraz kluseczki z lanego ciasta.Gotowac jeszcze okolo 15 minut,nastepnie doprawic do smaku pieprzem,ostra papryka oraz magi.
gusia1000
Daję 5.
misia53