Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Bogracz

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Najlepiej smakuje na drugi dzien

Bogracz

Składniki:

Bogracz

 

  • 1 kg miesa wolowego
  • 2 duze cebule
  • lyzka tluszczu
  • 2-3 surowe papryki(moga byc kolorowe
  • 1 mala surowa papryka peperoni
  • 2 zabki czosnku
  • 4-5 pomidorow(bez skory)albo pomidory w puszcze
  • 1 marchewka
  • kawalek korzenia selera i pietruszki
  • kawalek pory
  • lyzeczka kminku
  • przyprawy:
  • sol,pieprz mielony,papryka slodka i ostra,vegeta,magi,....
  • 1 kg ziemniakow,moze byc mniej
  • 2 jajka cale+maka(na lane ciasto,powinno byc geste)

Sposób przygotowania:

Bogracz
Cebule pokroic i smazyc na rozgrzanym tluszczu na zloto,dodac pokrojone w kostke mieso i smazyc dodajac przyprawy,kminek,potarta na grubym tarle marchewke,pietruszke seler,pokrojony drobno por,potarty drobno albo przecisniety czosnek,pokrojona w kostke papryke,peperoni(pokroic bardzo drobno)oraz pokrojone pomidory(bez skory,jezeli z puszki dodac rowniez pozostaly sok.)
Wszystko dusic pod przykryciem,az mieso bedzie miekkieok.1 godziny,w razie poczeby dolac troche wody.Nastepnie dolac wody,zagotowac i wrzucic pokrojone w kostke kartofle oraz kluseczki z lanego ciasta.Gotowac jeszcze okolo 15 minut,nastepnie doprawic do smaku pieprzem,ostra papryka oraz magi.