Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Borowikowe kotlety

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny dodatek do dań obiadowych.

Borowikowe kotlety

Składniki:

Borowikowe kotlety

 

Sposób przygotowania:

Borowikowe kotlety
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć. Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę.Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.