goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Brukselka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna jako dodatek do ziemniaczków, ryżu

Brukselka z pieczarkami

Składniki:

Brukselka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z pieczarkami
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Ugotowane na twardo jajka kroimy w plasterki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki - podsmażmay na maśle. Wlewamy odrobinę wody oraz mleko. Zagotowujemy. Dodajemy Brukselkę, doprawiamy do smaku i mieszamy. Całość zaprawiamy śmietaną. Wykłądamy na półmisek, dekorujemy jajkami.

Tagi:

brukselka