Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec sypany z czekoladą
Myjemy i obieramy brzoskwinie i jabłka. Brzoskwinie kroimy drobno a jabłka ścieramy w łezką. Mieszamy owoce razem z cynamonem. Siekamy czekoladę. Do miski wsypujemy 1 szklankę cukru, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kaszkę mannę i siemię lniane. Dodajemy czekoladę - mieszamy dokładnie. Foremkę wykładamy papierem po czym rozsypujemy 1/3 sypkich składników. Wykładamy na nie połowę owoców. Nastepnie wykładamy kolejną część składników sypkich, na które rozkładamy owoce. Ostatnią część składników sypkich wykładamy na górze po czym rozsypujemy orzechy i masło pokrojone w w cienkie plasterki. Pieczemy ciasto w temperaturze 180 st. C. około 40 minut w zależności od grubości ciasta.