Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Budyń z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetne! uwielbiam to!

Budyń z warzyw

Składniki:

Budyń z warzyw

 

Sposób przygotowania:

Budyń z warzyw
Kalafior, brokuły i ziemniaka w skórce gotować 15 minut. Posiekaną cebulę przysmażyć na polowie oleju, dodać obrane pomidory i dusić 15 minut. Ziemniaka obrać, zmiksować ziemniaka z kalafiorem i podsmazonymi pomidorami. Doprawić pieprzem, solą, gałką muszkatołową, dodać połowę porcji żółtego sera, jajka i polowe sosu beszamelowego, wymieszac i wyłożyć do natłuszczonej formy (np. do babki), przykryć. Piec w piekarniku na parze 45 minut w 190 st. Rozgnieciony czosnek podsmażyć na oleju, włożyć brokuły, smażyć 2 minuty, po czym dodać mleko, resztę sosu i sera, a kremem polać gotowy budyń.