Sposób przygotowania:
Bułeczki cebulowe
Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić cebulę i czosnek i podsmażać na wolnym ogniu aż się lekko zezłoci i będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem. Mleko lekko podgrzać, a masło rozpuścić. Z drożdży, cukru, 2 łyżeczek mąki i kilku łyżek mleka zrobić zaczyn, odstawić na kilkanaście minut. Do miski dodać mąkę, sól zaczyn oraz roztopione masło, zagnieść ciasto stopniowo dolewając resztę mleka oraz ciepłą wodę. Gdy składniki będą wstępnie zagniecione dodać przygotowaną cebulkę. Do ciasta dolewać tyle płynu, aby wyszło gładkie i elastyczne. Ciasto odstawić na ok. 1,5-2 godziny w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką. Po tym czasie wyrobić ciasto raz jeszcze, podzielić na ok. 18-20 okrągłych bułeczek. Odstawić na ok. 30 min do wyrośnięcia. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, a następnie posypać płatkami owsianymi. Piec bułeczki ok. 20-25 minut w 180st. C.