Sposób przygotowania:
Bułeczki Kanelowe
CIASTO: W małej ilości mleka rozpuścić drożdże resztę mleka zagrzać i rozpuścić w nim margarynę Cukier,sól,kardamon,mąka,drożdże,margarynę z mlekiem wyrobić w mikserze lub w misce wymieszać wszystkie składniki zostawić do wyrośnięcia na pół godziny NADZIENIE: Margarynę utrzeć z cukrem i cynamonem(ja jeszcze do masy dodałam zmielone orzechy ale jak ktoś nie lubi to nie trzeba) Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie połowy i każdą rozwałkować na prostokąt 50/20 i rozsmarować połowę masy zwinąć w rulonik i pokroić na 1,5 cm kawałki (drugą cześć zrobić dokładnie tak samo rozwałkować posmarować i pokroić ) Bułeczki przełożyć do foremek papierowych zostawić do wyrośnięcia 20 min po tym czasie posmarować jajkiem i posypać orzeszkami (jeśli nie mamy foremek to można poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na niej można ułożyć bułeczki wtedy bułeczki można pokroić na większe kawałeczki ) Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni z termoobiegiem 10-14 min SMACZNEGO
eli_555
luna
msewka