Sposób przygotowania:
Bułeczki z kaszą gryczaną
CIASTO:
Mąkę posiekaj z masłem.
Drożdże rozprowadź z mlekiem i cukrem.
Do mąki dodaj jajka, śmietanę i drożdże. Wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
FARSZ:
kaszę ugotuj w 1,5szk wody, ostudź.
Dopraw solą i cukrem.
Dodaj śmietanę i ser. Zmiel.
Ciasto rozwałkuj na 5mm. Wykrawaj szklanką krążki i nakładaj farsz. Zlep formując bułeczki.Ułóż na blaszce i posmaruj żółtkiem.
Piecz 30min w 180stC.
Mąkę posiekaj z masłem.
Drożdże rozprowadź z mlekiem i cukrem.
Do mąki dodaj jajka, śmietanę i drożdże. Wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
FARSZ:
kaszę ugotuj w 1,5szk wody, ostudź.
Dopraw solą i cukrem.
Dodaj śmietanę i ser. Zmiel.
Ciasto rozwałkuj na 5mm. Wykrawaj szklanką krążki i nakładaj farsz. Zlep formując bułeczki.Ułóż na blaszce i posmaruj żółtkiem.
Piecz 30min w 180stC.