Sposób przygotowania:
Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
1.Pieczarki obierz ,pokrój w paski,usmaż na oleju,przypraw solą i pieprzem 2.Na drugiej podsmaż na maśle kapustę,dodaj ziele angielskie,liść laurowy oraz startą na tarce marchewkę,duś pod przykryciem przez około 5 minut. 3.Kapustę wyłóż do miski ,dodaj pieczarki,całość wymieszaj i dopraw do smaku. 4.Mąkę przesiej do miski dodaj kaszkę,drożdże,sól,cukier i pieprz,zamieszaj,wlej wodę i olej.Wyrób gładkie ciasto i pozostaw do wyrośnięcia. 5.Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełóż je na obsypaną mąką stolnicę,zagnieć ponownie i rozwałkuj i podziel na 9 prostokątów,na każdy rozłóż równomiernie farsz,zwiń w rulon. 6.Przełóż bułeczki na natłuszczoną i obsypaną mąką blaszkę,wierzch posmaruj jajkiem roztrzepanym z jedną łyżką wody i posyp ziołami. 7. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 min. w temp.200 st C.