Magda 84

Magda 84

Kucharz
[Przepisów: 15]

Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bułeczki piekę często ,za każdym razem staram się by były inne a że miałam kiszoną kapustę w lodówce i nie miałam co z nią zrobić więc wykorzystałam ją do farszu i zrobiłam bułeczki.

Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami

 

  • Składniki na cisto:

 

 

  • Składniki na farsz:

 

 

  • Dodatkowo :
  • żółtko
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżka ziół prowansalckich

Sposób przygotowania:

Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
1.Pieczarki obierz ,pokrój w paski,usmaż na oleju,przypraw solą i pieprzem 2.Na drugiej podsmaż na maśle kapustę,dodaj ziele angielskie,liść laurowy oraz startą na tarce marchewkę,duś pod przykryciem przez około 5 minut. 3.Kapustę wyłóż do miski ,dodaj pieczarki,całość wymieszaj i dopraw do smaku. 4.Mąkę przesiej do miski dodaj kaszkę,drożdże,sól,cukier i pieprz,zamieszaj,wlej wodę i olej.Wyrób gładkie ciasto i pozostaw do wyrośnięcia. 5.Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełóż je na obsypaną mąką stolnicę,zagnieć ponownie i rozwałkuj i podziel na 9 prostokątów,na każdy rozłóż równomiernie farsz,zwiń w rulon. 6.Przełóż bułeczki na natłuszczoną i obsypaną mąką blaszkę,wierzch posmaruj jajkiem roztrzepanym z jedną łyżką wody i posyp ziołami. 7. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 min. w temp.200 st C. 
Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Etap 1
Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Etap 2
Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Etap 3
Bułeczki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Etap 4