Sposób przygotowania:
Bułeczki z niespodzianką
Mąkę zmieszać z drożdżami. Margarynę stopić i ostudzić. Mleko lekko podgrzać. Do miski wsypać mąkę z drożdżami, dodać margarynę, żółtka, mleko, sól, pieprz cayenne i kurkumę i wyrobić ciasto. Gdy ciasto jest wyrobione przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Gdy lekko przestygnie dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę, kucharka i pieprz i wymieszać. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz chwilkę wyrobić, podzielić na 15 części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, na środek nałożyć po łyżce farszu i zlepiać tworząc kuleczki. Bułeczki okładać w papierkach do muffinek zlepieniem do dołu. Z wierzchu posmarować je rozmąconym białkiem. Bułeczki odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.