Sposób przygotowania:
Bułeczki z pieczarkami
Mleko i wodę lekko podgrzać. Z drożdży robimy rozczyn-odstawiamy na chwilę aby wyrósł. Dodajemy mąkę, jajko, mleko i wodę i wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy olej. wyrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę-półtorej. Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę siekamy i podsmażamy na patelni doprawiając do smaku solą, pieprzem i ziołami. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ciasto urośnie dzielimy na 10 równych części. Każdą rozwałkowujemy i napełniamy farszem. Zlepiamy w zależności od tego jaki kształt bułki chcemy uzyskać-ja robię okrągłe lub podłużne. Układamy na blaszce w sporej odległości od siebie-bułki urosną podczas pieczenia. Bułeczki można nasmarować zmąconym jajkiem. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.