Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do bułeczek serowo-ziemniaczanych można dodać siekanego szczypiorku.

Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków

Składniki:

Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar płynu. Następnie wsypać pokruszony ser twarogowy i dokładnie utrzeć. Do masy ziemniaczanej wlać śmietanę, dodać jajka, cebulę, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku, wyrobić ciasto. Rękami formować małe bułeczki, układać na posmarowanej smalcem blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Podawać z sosem lub polane stopionym masłem.