Sposób przygotowania:
Bułki - gniazdka
Drożdże rozrobić z cukrem, dodać sól, stopioną i przestudzoną Kasię, wodę, mleko, pieprz cayenne, żółtko, wodę i mąkę. Lekko wszystko połączyć drewnianą łyżką, następnie wyrobić ciasto i odstawić je do wyrośnięcia. W międzyczasie mięso zmielić, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Do mięsa dodać bułkę tartą, jajka, wodę oraz sól i pieprz i wymieszać masę mięsną. Z mięsa uformować kulki ( mi wyszło 15 kulek ). Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrobić, rozwałkować na grubość około 1,5 - 2 cm. Wycinać kółka średnicy około 10 cm i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy. Na środku każdego krążka kłaść po jednej kulce farszu, lekko wciskając w ciasto. Następnie mozzarellę pokroić na 15 kostek i każdą z nich wcisnąć na środek farszu. Na koniec posmarować gniazdka rozmąconym białkiem i posypać płatkami chili. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni na środkowym poziomie przez 30 minut.

