Sposób przygotowania:
Bułki z wkładką
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 5 minut. Dodać pokrojone w plasterki parówki i jeszcze chwilę smażyć, doprawić do smaku. Drożdże wymieszać z cukrem aż będą płynne, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie jeszcze raz wyrobić. Ciasto wałkować na nie za cienki placek. Wycinać kółka trochę większe od szklanki. Na jedną bułkę będą dwa kółka. Na środek krążka położyć kawałek serka i nałożyć po czubatej łyżce farszu. Przykryć drugim kółkiem, zlepić brzegi i uformować bułeczki. Tak zrobione bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy. Zostawić do wyrośnięcia, następnie posmarować każdą bułkę jajkiem rozmąconym z mlekiem. Wyrośnięte bułki piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut.