Sposób przygotowania:
Buraczki z kaszą jaglanąETAP 1
Buraczki owijamy folią spożywczą, pieczemy do miękkości, studzimy i kroimy w kostkę (wygodnie jest upiec je dzień wcześniej).
ETAP 2
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko – delikatnie przyprażoną zalewamy 2 szklankami ciepłej wody. Następnie dodajemy do niej łyżkę oliwy i sól do smaku. Gotujemy do momentu jak wchłonie wodę. Gotową zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 3
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i smażymy do miękkości na oleju.
ETAP 4
Ser feta kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy, a orzechy grubo. Cebule kroimy w piórka.
ETAP 5
Tak przygotowane składniki umieszczamy w jednej misce. W oddzielnej miseczce przygotowujemy dressing. Mieszamy ze sobą oliwę, miód, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Gotowy dressing dodajemy do sałatki. Całość delikatnie mieszamy, porcjujemy i podajemy!