Sposób przygotowania:
Calzone z mięsem mielonym
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć mięso oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki, pokroić w kostkę lub w plastry, dodać do mięsa i podsmażać jeszcze kilka minut. Bazylię i oregano opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Do mięsa dodać pomidory z puszki oraz zioła. Zmniejszyć ogień i dusić kilka minut. Ciasto rozwinąć i przekroić na pół. Farsz układać na cieście, wierzch posypać serem. Złożyć na pół a brzegi zlepić ze sobą. Piekarnik rozgrzewamy do temp 180 stopni ( z termoobiegiem) zapiekać calzone 25 minut. Podawać z ulubionymi sosami, ja użyłam czosnkowego. Smacznego:)